Årets julklapp


Senaste från Sverige: spikmattan är årets julklapp. Shit. Det var ju "på min tid" som säljare och butikschef på Life i Täby som det var sån hysteri på mattan.. När det var som värst sålde vi en 40-60 mattor i veckan, och Life omsatte dubbla dagskassor under ett par månader.. Har nog aldrig upprepat samma svar så många gånger under så kort tid : "Vad är det för skillnad mellan färgerna?" "Berätta vad som händer i kroppen?" Gör det ont?" "Har du testat?".. Spydde nästan på den eländiga mattan till sist haha, men åh vad roligt det var att få jobba på Life när den var som störst. Helt sjukt att se hur alla kom springande.
Men jag trots detta förvånad över att det är årets julklapp, för när vi bunkrade upp hela lagret med flera hundra spikmattor var ju äver ett halvår sen..innan och under sommaren i år. Hur många finns det egentligen kvar som inte har den här mattan? Inte skaffar man väl sig mer än en liksom?? (Säger jag själv som har två.. En grön Shakti och en lila Yantra hahaha). Nej men helt seriöst, spikmatta behöver man max en, det är inte heller en förbrukningsvara så snart borde väl alla svenskar ha en?

Sen är ju frågan är hur många som verkligen använder den regelbundet och hur många som sprang och köpte för att det är trendigt och "alla andra har den". Missförstå mig inte, spikmattan är riktigt bra och blev ju poppis tack vare många bra argument som jag själv använde när jag övertalade en 10 personer om dagen att köpa den i somras. Däremot tror jag endå inte att den kommer till användning i alla Svenssons hushåll.. Vi västerlänningar har ett hälso och trendintresse utan dess like, men vi har mycket kvar att lära från österlänningarna när det gäller att verkligen ta tillvara på hälsan och avdramatisera det materiella.. Här ska vi gärna snabbt ha allt, men tuffare är det sen att verkligen ta hand om sig själv. På riktigt. Inte bara köpa.

För att återgå till årets julklapp: Bara två procent av svenska folket vill verkligen ha en spikmatta i julklapp enligt Sifo, (tänkte väl?) trots att Handelns Utredningsinstitut utsett den till Xmas Gift of the Year..

Istället vill varannan svensk (49%) ha böcker, nästan varannan (42%) vill ha kläder. Tydligen.

Vad säger ni? Är spikmattan en bra julklapp eller har Shakti ridit klart på framgånsvågen?


Hur ser det ut hos oss i USA med trendiga julklappar? En av "Top Christmas Gifts" här är den digitala läsplattan, så snart blir den nog stor i Sverige också :)






En e-bok är alltså en bok i digital form. Den använder reflekterat ljus precis som böcker och tidningar så det är inte som att sitta å läsa framför en skärm. I en e- bok kan man tydligen sätta en massa bokmärken, söka, klicka i innehållsförteckning, innehålla länkar och säkert har den ännu fler smarta hightech sätt att navigera i. Har bara halvkoll..

Det som verkar så smart med en läsplatta är att den verkar så smidig. Lättare att bära med sig, framför allt om det är många böcker man vill ha med sig. Om den har WiFi kan man dessutom ladda ner dagsfärska nyheter och annat man vill läsa i bokformat och samla allt på samma ställe, lite som en Ipod fast med böcker. Sen antar jag att det här med digital läsplatta är mer miljövänligt, för om man har den på frukostbordet istället för tidningar spar man ju in mängder med papper.. och dessutom kan man ju skräddarsy sina egna nyheter. Den verkar rätt grym. Finns antagligen en hel del nackdelar med den också men tänker inte skapa någon debatt här på min blogg ;)



En annan het grej här i USA är att äga en del av månen tydligen..

"Purchase a deed to one acre of moon land $29.99. Moon property is a great gift and an interesting conversation piece. Three different gift packages."

Månen på önskelistan någon?
USA ska alltid vara värst ;)

Kommentarer

  1. Råkade se vad du hette på din namn bricka på life och hittade denna blogg, kommer du hem till sverige igen?
    Täby borna behöver ju en butik med en söt tjej att spana på :D

    SvaraRadera
  2. jag köpte min matta när vi gick i skolan, så jag håller med har inte alla en matta snart :)
    // Pia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

På väg till San Francisco!

Jossans sista kväll i SD!

Beachlife & photoshoot